html5 templates
Book

Templewood Avenue, London, UK

Het project wenst een bestaande villa te Hampstead Londen, ontworpen door C.H.B. Quennell, te reorganiseren om te voldoen aan de noden van een jonge moderne familie. Het voorstel reconfigureert de bestaande organisatie van ruimtes door de dienstenruimtes in een nieuwe kelder te lokaliseren. Dit zal de bestaande interieurs openen en het potentieel van dewoning maximaal benutten. Raamopeningen zullen vergroot worden om meer daglicht binnen te trekken. Laterale en verticale connecties tussen ruimtes worden vergroot om zo open interieurs te creeren geassocieerd aan hedendaagse architectuur. Een enorme nieuwe kelder zal recreatieruimtes omvatten met o.a. zwembad, gym en tuinkamer. Terrassen en loggia's verbinden het interieur met de tuinen rondom de woning.

De nieuwbouw gedeeltes vanaf gelijkvloers naar boven toe zal samen met de architectuur van het bestaande huis een zelfde vormentaal aannemen en de detaillering van het bestaande huis, uit de periode 1870-1920, wordt voortgezet. De uitbreiding omvat een ontsloten toegangsportaal, een gallerij aan zuidelijke zijde en vergrootte dakkapellen tot de kamers op de 2e verdieping.

De hedendaagse interventie vormt de basis van de plint waarop het bestaande huis zal rusten, bekleed in natuursteen met genereuze raamopeningen. Grotendeels zal deze uitbreiding onttrokken zijn van het publieke oog aangezien het deels ondergronds is en zich richt op de private tuin. De eninge hedendaagse interventie op gelijkvloers is het in natuursteen beklede portaal tot de familiekamer, die een verbinding vormt tussen de bakstenen vleugels van de bestaande woning naast de naburige perceelsgrens.