free html5 templates
Book

Ontwerp voo r Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes kerk met aangrenzende woningen, Hungerford, UK

In ons ontwerp voor de renovatie van de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes kerk voor de parochie van Hungerford en Lambourn hebben wij een gebouw ontworpen dat eenvoudig van vorm en materiaal is, en waarin daglicht het interieur tot leven brengt. De nieuwe kerk wordt omgeven door een ommuurde tuin met planten om de rust van de locatie te bewaren. Het ontwerpvoorstel voorziet in een eenvoudige, monumentale constructie: bakstenen muren, een met lood bekleed dak en duurzame aluminium raamkozijnen en regenpijpen die makkelijk in het onderhoud zijn. De woningen die onderdeel van het project vormen hebben dezelfde constructie en zijn zo geplaatst dat ze een samenhangend geheel vormen met de twee oorspronkelijke cottages aan de overkant van de straat. De kerk ligt op het oosten met de klokkentoren en het altaar aan de straatkant. De parochianen kunnen er door de tuin naar toe lopen en laten hun auto's dan achter op de binnenplaats. Trouw- en begrafenisauto's kunnen op een waardige manier binnenkomen via de tuin door en op een afstand van de geparkeerde auto's. De priester heeft door een priv├ędeur direct toegang tot de sacristie. De ingang van de kerk, de narthex, is een glazen portaal waar mensen bijeen kunnen komen en bij het verlaten van de kerk met de priester kunnen spreken. Aan de westzijde van de kerk ligt de kerkzaal, die toegang geeft tot de achtertuin en door geluiddempende schuifdeuren is verbonden is met het schip van de kerk. Deze ruimte biedt 48 extra zitplaatsen waarmee de kerk in totaal aan 250 parochianen plaats biedt. Bij binnenkomst kun je direct de doopvont zien, in een alkoof in de noordwand. De biechtstoel ligt iets verder en wat meer achteraf om discretie en stilte te bevorderen. Aan de oostzijde van de kerk ligt de sacristie met een hoge ruimte erboven. Van boven valt licht op deze drie elementen van boven door gebrandschildrede ramen.