make a website
Book

Huis voor twee kunstenaars, Londen, UK

Dit project is een verbouwing van een klokkenmakers pand uit het begin van de 20e eeuw. Met een extreem klein budget hebben wij ons toegespitst op het voor het grootste deel behouden van de originele structuur van het pand en hebben we op strategische plekken wijzigingen in doorsnede en plattegrond aangebracht om doeltreffende en inspirerende ruimten te creƫren. Het overige gedeelte is eenvoudig gedetailleerd en heeft de opdrachtgever op sommige plekken zelf verbouwd. Een kelder met een laag plafond is een hoog schildersatelier geworden door een gedeelte van het dak te verhogen waardoor een split-level terras ontstaat in de erboven gelegen tuin. Op de derde verdieping komt nog een atelier te liggen, voor kleiner fotografisch en grafisch werk, met een raam dat over de stad uitkijkt. De ontwerpstrategie wordt opgelost in de achtergevel waar op de bovenste verdieping verdiepingshoge ramen zijn toegepast die in lijn liggen met de borstwering erboven en de dakramen van de naburige panden. De straatgevel is bedekt met stucwerk dat de opdrachtgever met een zwarte lak heeft beschilderd waardoor een straatgevel ontstaat die in overeenstemming is met de omringende baksteen gevels. Het thema vermomming is ook toegepast bij de houten raamkozijnen die zijn afgewerkt met bronskleurig geanodiseerd aluminium.